Recept: groene shakshuka

De meeste kennen de rode shakshuka variant wel, maar wist je dat je deze ook in een groene variant kan maken? Lekker met veel verschillende soorten groene groentes! Probeer jij deze variant uit?

 

Voor 2 porties 

 

Ingrediënten 

  • 100 gram spinazie
  • 150 gram boerenkool
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel chilivlookken
  • 3 eetlepels pesto
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels geraspte kaas

 

Bereiding

  1. Kook de sugarsnaps en sperziebonen voor, zodat het rauwe eraf is.
  2. Verhit een grote wok en bak hierin de venkel, courgette, sugarsnaps en de sperziebonen tot beetgaar.
  3. Voeg de specerijen en bladgroentes (spinazie en boerenkool) toe en bak mee tot dat ze geslonken zijn.
  4. Roer de pesto erdoor en breng verder op smaak met zout (met mate) en peper.
  5. Maak drie kuiltjes in de groente en breek hier de eieren in.
  6. Zet het vuur laag en strooi eventueel de kaas erover. Laat de pan op het vuur staat tot dat de eieren gaar zijn.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door miljuschka.nl