Recept: gevulde paprika

Heb je weinig tijd en wil je een makkelijke maaltijd maken? Probeer dan eens gevulde paprika! Gebruik het als bijgerecht of voeg wat zilvervliesrijst toe en maak er een hoofdmaaltijd van. Eetsmakelijk!
Aantal: 6 stuks
Ingrediënten 

  • 3 paprika’s
  • 300 gr gehakt
  • 1 klein blikje mais
  • Handje geraspte kaas
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 200 ml zure room
  • 2 bosuitjes

 
Bereiding 

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snipper de ui en de bosuien in ringetjes. Doe de ui en de bosui (bewaar een beetje voor de garnering) in een pan met een eentje olie of boter. Voeg ook de fijngesneden knoflook toe.
  3. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak rul. Voeg de komijn, paprikapoeder en peper en zout toe. Roer dan de tomatenpuree erdoor.
  4. Snij de tomaat in kleine stukjes en stoof een paar minuten mee met het kruidige gehakt. Voeg als laatste de uitgelekte mais toe. Laat de saus even zachtjes pruttelen.
  5. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes.
  6. Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de bosui en de kaas.
  7. Bak de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven. Serveer ze met een schep zure room.