Recept: Gevulde eitjes met zalm en avocado

Weet je soms niet wat je als gezond borrelhapje kan maken voor verjaardagen/feestjes of voor gewoon in het weekend? En wat ook nog lekker is? Probeer dan eens deze gevulde eitjes uit! Door de gerookte zalm smaken ze lekker zout en krijg je gelijk de gezonde visvetzuren binnen!

 

Voor 8 gevulde eitjes

 

Ingrediënten

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1-2 eetlepels mayonaise
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 chilipepertje of poeder
  • Takjes bieslook
  • 4 plakjes gerookte zalm

 

Bereiding 

  1. Snijd de eieren over de lengte in twee helften en verwijder het eigeel. Doe het eigeel van alle eieren bij elkaar in een kom. Prak met een vork totdat het eigeel een geheel vormt.
  2. Voeg aan het eigeel mengsel de mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgends dit mengsel over 2 kommen.
  3. Vulling 1: avocado  --> Prak de avocado klein met een vork en roer vervolgens door het eigeel. Snijd de chilipeper heel klein en roer door het mengsel heen.

  4. Vulling 2: gerookte zalm --> Snijd 2/3 van de zalm in kleine stukjes en roer door het eigeel. Gebruik de rest van de zalm om het ei mee te garneren.

  5. Schep de vulling vervolgens in de halve eieren.