Recept: Gele curry met bloemkoolrijst

Een koolhydraatbeperkt recept met lekker veel groente! Een passend recept wanneer je op je koolhydraatinname aan het letten bent. Probeer jij hem uit?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 500 gram broccoli
  • 200 gram kikkererwten
  • 70 gram gele currypasta (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 400 ml kokosmelk
  • verse koriander
  • 1 handje ongezouten cashewnoten
  • olijfolie om in te bakken

 

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en fruit aan in een grote wokpan of hapjespan met een beetje olie.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en hak de puntpaprika’s in blokjes en voeg toe aan de pan.
  3. Doe vervolgens de currypasta erbij en roerbak een paar minuutjes.
  4. Giet de kokosmelk erbij en laat de gele curry ca. 15 tot 20 minuutjes zachtjes garen, voeg halverwege de uitgelekte kikkererwten erbij.
  5. Kook de bloemkoolrijst gaar in ca. 2 minuten en giet af.
  6. Serveer de gele curry met de bloemkoolrijst. Garneer met cashewnoten en koriander.

Eetsmakelijk!

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl