Een koolhydraatbeperkt recept met lekker veel groente! Een passend recept wanneer je op je koolhydraatinname aan het letten bent. Probeer jij hem uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1 ui
- 2 puntpaprika’s
- 500 gram broccoli
- 200 gram kikkererwten
- 70 gram gele currypasta (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 400 ml kokosmelk
- verse koriander
- 1 handje ongezouten cashewnoten
- olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Snipper de ui fijn en fruit aan in een grote wokpan of hapjespan met een beetje olie.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en hak de puntpaprika’s in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Doe vervolgens de currypasta erbij en roerbak een paar minuutjes.
- Giet de kokosmelk erbij en laat de gele curry ca. 15 tot 20 minuutjes zachtjes garen, voeg halverwege de uitgelekte kikkererwten erbij.
- Kook de bloemkoolrijst gaar in ca. 2 minuten en giet af.
- Serveer de gele curry met de bloemkoolrijst. Garneer met cashewnoten en koriander.
Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl