Recept: garnalensalade met pitabroodje

Trek in iets anders dan een standaard boterham? Probeer dan eens deze frisse garnalensalade! Snel gemaakt en erg lekker!

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 4 volkorenpita
  • 10 g verse bieslook
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 citroen
  • 200 g zuivelspread naturel
  • ½ komkommer
  • 400 g verse Hollandse garnalen
  • 60 g pittige kiemgroente

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pitabroodjes ca. 5 min. in de oven.
  2. Snijd de bieslook en peterselie heel fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met het citroenrasp, de helft van het sap en de verse kruiden tot een egale saus.
  3. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van een ½ cm. Meng met de garnalen en zuivelspread en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de pitabroodjes open. Verdeel eerst de garnalensalade en vervolgens de kiemgroente erover.
  5. Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl