In de zomer is iets fris, zoals een ijsje, altijd lekker. Deze frozen yoghurt bars zijn gezond én lekker! En goed verfrissend tussendoortje. Probeer jij ze uit?
Voor 4 porties
Ingrediënten
- 50 gram rabarber
- 35 gram aardbeien
- 8 dadels
- 50 gram notenmix amandelen en walnoot
- 25 gram havervlokken
- 5 gram zonnebloem- of pompoenpitten
- 300 gram Griekse yoghurt 0% of 2%
Bereiding
- Bereid als eerst de rabarbercoulis voor. Snijd de rabarber in stukjes en doe samen met de aardbeien en water in een pannetje. Laat dit zachtjes koken voor 15 minuten zodat de rabarber en aardbeien zacht zijn.
- Pureer dan met een staafmixer tot een fijne fruit coulis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Week 8 dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten.
- Ontpit de dadels en maal deze fijn in de foodprocessor.
- Voeg hier ook de noten, havervlokken en zaden aan toe en maal dit tot een grove plakkerige structuur.
- Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en maak de bodem van de bars door het dadel-notenmengsel stevig plat te drukken in de schaal.
- Schep hierop de yoghurt en strijk de bovenkant plat.
- Schep daar bovenop de rabarbercoulis en garneer eventueel met vers fruit. Zet de schaal voor een nacht in de diepvries.
- In de ochtend kun je de bars in repen snijden en zijn ze klaar op gegeten te worden!
Dit recept is geïnspireerd door FIT.nl