Recept: drie bonen chili

In de praktijk zien we dat het eten van peulvruchten niet regelmatig terug komt, en dat terwijl deze erg gezond zijn! In peulvruchten zitten veel vezels en eiwitten, een goede vleesvervanger dus. Probeer jij deze drie bonen chili uit?

 

Voor 2 personen 

 

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik cannellini bonen of witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 limoen
  • 50 ml halfvolle yoghurt

 

Bereiding 

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de peper en de specerijen.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  5. Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
  6. Doe de blokjes aardappel, alle bonen en de tomatenblokjes in de pan en stoof het gerecht met een deksel op de pan 20 minuten.
  7. Was de limoen en rasp wat van de schil. Snijd de limoen in parten.
  8. Roer wat limoenschil en peper door de yoghurt.
  9. Serveer de chili met de yoghurt-limoen mengsel.

Eetsmakelijk! 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door voedingscentrum.nl