Voor dit recept heb je maar slechts 6 ingrediënten nodig om het te bereiden. Makkelijk om te maken en erg lekker! Probeer jij dit recept uit?
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram speltcouscous
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 150 gram groene asperges
- 100 gram doperwten diepvries
- 200 gram artisjokharten blik
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna los met een vork.
- Pel en pers de knoflook, rasp de schil van de citroen en pers daarna het sap eruit.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan, snijd de kontjes van de asperges en bak ze samen met de knoflook zo’n 5 minuten in de pan. Breng op smaak met peper en zout (niet teveel).
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten kort op. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Snijd de artisjokharten in stukjes.
- Roer vervolgens de citroenrasp en de helft van het citroensap door de couscous.
- Verdeel de couscous over twee borden, leg hier de asperges, de tuinerwten en de artisjokharten bovenop.
- Breng het geheel op smaak met de rest van het citroensap, wat olijfolie en eventueel een snufje peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.nl