Recept: Couscous met groene groenten

Voor dit recept heb je maar slechts 6 ingrediënten nodig om het te bereiden. Makkelijk om te maken en erg lekker! Probeer jij dit recept uit?

 

Voor 2 personen 

 

Ingrediënten 

  • 150 gram speltcouscous
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 150 gram groene asperges
  • 100 gram doperwten diepvries
  • 200 gram artisjokharten blik

 

Bereiding 

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna los met een vork.
  2. Pel en pers de knoflook, rasp de schil van de citroen en pers daarna het sap eruit.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, snijd de kontjes van de asperges en bak ze samen met de knoflook zo’n 5 minuten in de pan. Breng op smaak met peper en zout (niet teveel).
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten kort op. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
  5. Snijd de artisjokharten in stukjes.
  6. Roer vervolgens de citroenrasp en de helft van het citroensap door de couscous.
  7. Verdeel de couscous over twee borden, leg hier de asperges, de tuinerwten en de artisjokharten bovenop.
  8. Breng het geheel op smaak met de rest van het citroensap, wat olijfolie en eventueel een snufje peper en zout.
  9. Eetsmakelijk!

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.nl