Een maaltijd is vaak aantrekkelijker om te eten wanneer het er leuk uitziet. Deze courgette bootjes geven de maaltijd net een wat andere twist! Probeer jij ze uit?
Voor 2 porties
Ingrediënten
200-250 gram mager rundergehakt*
2 middelgrote courgettes
1 middelgrote rode ui
100 gram champignons
2 tenen knoflook
1 rode paprika
100 gram feta
25 gram semi zongedroogde tomaten
Verse basilicum
Peper en zout
komijnpoeder
Gedroogde oregano
Ras el hanout
Cayennepeper (optioneel als je van wat pit houd)
Snufje Sausbinder
Olijfolie
*Dagje zonder vlees? Probeer dan eens vegetarische gehakt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Maak de courgettes schoon met water en snij ze in de lengte doormidden
Maak aan de randen van de courgette een snee met een mes, hol de courgettes uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees
Kruid de uitgeholde courgettes met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie
Leg deze in een ovenschaal en plaats in de oven gedurende 10 minuten
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes
Maak de champignons en paprika schoon en snij deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes
Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, voeg het gehakt, champignons, paprika en courgette vruchtvlees toe
Kruid met peper, zout, komijn, oregano, ras el hanout en cayenne
Voeg wat sausbinder toe wanneer er teveel vocht vrijgekomen is
Snij of verkruimel de feta tot kleine brokjes
Haal de courgette bootjes uit de oven en vul deze op met de vulling
Bestrooi de feta er over en plaats terug in de oven voor 15 minuten (wanneer de feta gegratineerd is, zijn de bootjes klaar om uit de oven gehaald te worden)
Snijd ondertussen de verse basilicum fijn en snij de semi gedroogde tomaten in stukken
Garneer beide over de opgevulde bootjes.
Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door Taste of Fit