Een maaltijd is vaak aantrekkelijker om te eten wanneer het er leuk uitziet. Deze courgette bootjes geven de maaltijd net een wat andere twist! Probeer jij ze uit?
Voor 2 porties
Ingrediënten
-
200-250 gram mager rundergehakt*
-
2 middelgrote courgettes
-
1 middelgrote rode ui
-
100 gram champignons
-
2 tenen knoflook
-
1 rode paprika
-
100 gram feta
-
25 gram semi zongedroogde tomaten
-
Verse basilicum
-
Peper en zout
-
komijnpoeder
-
Gedroogde oregano
-
Ras el hanout
-
Cayennepeper (optioneel als je van wat pit houd)
-
Snufje Sausbinder
-
Olijfolie
*Dagje zonder vlees? Probeer dan eens vegetarische gehakt.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Maak de courgettes schoon met water en snij ze in de lengte doormidden
-
Maak aan de randen van de courgette een snee met een mes, hol de courgettes uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees
-
Kruid de uitgeholde courgettes met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie
-
Leg deze in een ovenschaal en plaats in de oven gedurende 10 minuten
-
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes
-
Maak de champignons en paprika schoon en snij deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes
-
Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, voeg het gehakt, champignons, paprika en courgette vruchtvlees toe
-
Kruid met peper, zout, komijn, oregano, ras el hanout en cayenne
-
Voeg wat sausbinder toe wanneer er teveel vocht vrijgekomen is
-
Snij of verkruimel de feta tot kleine brokjes
-
Haal de courgette bootjes uit de oven en vul deze op met de vulling
-
Bestrooi de feta er over en plaats terug in de oven voor 15 minuten (wanneer de feta gegratineerd is, zijn de bootjes klaar om uit de oven gehaald te worden)
-
Snijd ondertussen de verse basilicum fijn en snij de semi gedroogde tomaten in stukken
-
Garneer beide over de opgevulde bootjes.
Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door Taste of Fit