Recept: Buddha bowl

Buddha bowls zijn de laatste jaren erg populair. Het is een kom vol granen en gezonde kleurrijke ingrediënten, waaronder groente, peulvruchten, vlees/vis/tofu/tempé. Het leuke en makkelijke van dit recept is dat je hem makkelijk kan samenstellen naar jouw keuze! Kies jij voor deze variatie of maak je de buddha bowl op jouw eigen manier?
 
Voor 2 personen 
 
Ingrediënten 

  • 2 zoete aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram kikkererwten
  • halve theelepel komijn
  • snufje chili
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 100 gram (parel)couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • snufje zout en peper

 
Voor de dressing

  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels mayonaise
  • snufje zout en peper

 
Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd deze in stukjes.
  3. Meng de zoete aardappel met 2 eetlepels olijfolie, paprikapoeder en een snuf zout en peper. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en bak de stukjes zoete aardappel ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  4. Bereid de couscous volgens de instructies van de verpakking en voeg een (half) bouillonblokje toe aan het water.
  5. Verwarm ondertussen de overige eetlepel olijfolie in een pan. Giet de kikkererwten af, spoel ze schoon en doe ze in de pan samen met de komijn, chili en een snufje zwarte peper. Bak de kikkererwten totdat ze bruin zijn.
  6. Snij de avocado in plakjes en de tomaat in partjes.
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de zoete aardappel, couscous, kikkererwten, avocado, tomaat en dressing over twee kommen.

Eetsmakelijk!
 
 
 
Dit recept is geïnspireerd door lekkersimpel.com