Recept: bosbessenscones

Af en toe iets lekkers moet natuurlijk kunnen. Maar hoe leuk is het als je er een gezondere versie van kan maken! Het recept bevat maar 5 ingrediënten en je kan deze bosbessenscones invriezen, makkelijk te bewaren dus! Probeer jij ze uit?
 
Ingrediënten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 ml olijfolie
  • 1-3 el honing (probeer voor zo min mogelijk te gaan)
  • 1 ei
  • 1 flinke hand bosbessen
  • 75 ml water
  • snuf zout

 
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de olijfolie, de honing en een snuf zout in een kom.
  3. Klop het ei los met 75 ml water en voeg dit vervolgens ook toe aan de kom, maar houd 1 eetlepel achter om de scones later mee te bestrijken.
  4. Kneed het geheel met je handen tot een deegbal.
  5. Voeg vervolgens de bosbessen toe en kneed deze voorzichtig door het deeg.
  6. Rol de bal met een deegroller uit tot een deegplak van 1,5 centimeter dik.
  7. Steek met een glas met een doorsnede van zo’n 6 centimeter 8 rondjes deeg uit de plak.
  8. Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.
  9. Zet de bakplaat in de oven en bak de scones in 12 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan!
 
 
Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.