Af en toe iets lekkers moet natuurlijk kunnen. Maar hoe leuk is het als je er een gezondere versie van kan maken! Het recept bevat maar 5 ingrediënten en je kan deze bosbessenscones invriezen, makkelijk te bewaren dus! Probeer jij ze uit?
Ingrediënten:
-
250 g zelfrijzend bakmeel
-
50 ml olijfolie
-
1-3 el honing (probeer voor zo min mogelijk te gaan)
-
1 ei
-
1 flinke hand bosbessen
-
75 ml water
-
snuf zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de olijfolie, de honing en een snuf zout in een kom.
- Klop het ei los met 75 ml water en voeg dit vervolgens ook toe aan de kom, maar houd 1 eetlepel achter om de scones later mee te bestrijken.
- Kneed het geheel met je handen tot een deegbal.
- Voeg vervolgens de bosbessen toe en kneed deze voorzichtig door het deeg.
- Rol de bal met een deegroller uit tot een deegplak van 1,5 centimeter dik.
- Steek met een glas met een doorsnede van zo’n 6 centimeter 8 rondjes deeg uit de plak.
- Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de scones in 12 minuten goudbruin en gaar.
Geniet ervan!
Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.