Recept: bloemkoolsoep met naancroutons

Het weer is omgeslagen en het is regenachtig en een stuk kouder. Met dit weer is een soep altijd lekker! Soep is ook een goede manier om aan je groente inname te komen. Geniet van deze warme kom soep!

 

Ingrediënten 

  • 1 naanbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 gram bloemkool
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 handjes verse koriander

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Breng 500 ml water aan de kook en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe.
  3. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook deze samen met het kerriepoeder in 10 minuten gaar.
  4. Snijd het naanbrood in stukjes, meng met de 2 eetlepels olijfolie en een snuf peper en zout en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de croutons 15 minuten in de oven. Schep ze halverwege een keertje om zodat ze egaal bruin worden.
  6. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  7. Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een glad geheel.
  8. Verdeel de soep over twee kommen en verdeel hier de croutons en de koriander over.
    Eetsmakelijk!

 

Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.nl