Recept: bietenwrap met zalm

Het advies is om minimaal 1 keer in de week vette vis te eten. De reden hiervoor is dat in de vette vis de omega 3 vetzuren zitten die goed zijn voor het lichaam. Ze helpen je onder andere te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Eet jij wel eens vette vis in de week? Probeer het uit met deze bietenwrap met zalm!

 

Voor 2 wraps 

 

Ingrediënten 

  • 100-125 gram zalmfilet 
  • 2 bietenwraps
  • 1 avocado
  • 16 gram waterkers
  • Snuf chili uit de molen
  • Snufje zout en peper
  • Halve eetlepel citroensap
  • Halve eetlepel Griekse yoghurt 0 of 2%

 

Bereiding 

  1. Snijd de zalm in stukken of reepjes.
  2. Besprenkel deze met 1 eetlepel citroensap, peper en zout.
  3. Verhit een pan op het vuur en verhit een beetje olie of boter hierin. Bak de zalm hier in ca 3 a 4 minuutjes gaar.
  4. Prak de avocado fijn en voeg een snufje peper, zout, citroensap en chili toe.
  5. Verwarm de wraps volgens de verpakking.
  6. Besmeer ze vervolgens met wat avocadopuree en verdeel de waterkers en zalm hierover.
  7. Meng de yoghurt met eetlepel citroensap en een snufje peper en zout en gebruik deze als dressing.
  8. Eetsmakelijk! 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl