Het advies is om minimaal 1 keer in de week vette vis te eten. De reden hiervoor is dat in de vette vis de omega 3 vetzuren zitten die goed zijn voor het lichaam. Ze helpen je onder andere te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Eet jij wel eens vette vis in de week? Probeer het uit met deze bietenwrap met zalm!
Voor 2 wraps
Ingrediënten
- 100-125 gram zalmfilet
- 2 bietenwraps
- 1 avocado
- 16 gram waterkers
- Snuf chili uit de molen
- Snufje zout en peper
- Halve eetlepel citroensap
- Halve eetlepel Griekse yoghurt 0 of 2%
Bereiding
- Snijd de zalm in stukken of reepjes.
- Besprenkel deze met 1 eetlepel citroensap, peper en zout.
- Verhit een pan op het vuur en verhit een beetje olie of boter hierin. Bak de zalm hier in ca 3 a 4 minuutjes gaar.
- Prak de avocado fijn en voeg een snufje peper, zout, citroensap en chili toe.
- Verwarm de wraps volgens de verpakking.
- Besmeer ze vervolgens met wat avocadopuree en verdeel de waterkers en zalm hierover.
- Meng de yoghurt met eetlepel citroensap en een snufje peper en zout en gebruik deze als dressing.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl