Recept: BBQ-salade

Een salade bij de barbecue is altijd lekker. De zoetheid van de meloen in combinatie met de feta en rucola is een heerlijke combinatie! Probeer jij deze salade uit?

 

Ingrediënten 

  • cantaloupemeloen
  • 50 gram gerookte amandelen
  • 150 gram feta
  • 125 gram rucola
  • 2 eetlepels Mazzetti cremaceto
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

 

Bereiding 

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
  2. Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
  3. Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat deze afkoelen.
  4. Hak de amandelen grof en snijd de feta in blokjes.
  5. Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover.
  6. Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.
  7. Eetsmakelijk!

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl