Een salade bij de barbecue is altijd lekker. De zoetheid van de meloen in combinatie met de feta en rucola is een heerlijke combinatie! Probeer jij deze salade uit?
Ingrediënten
- cantaloupemeloen
- 50 gram gerookte amandelen
- 150 gram feta
- 125 gram rucola
- 2 eetlepels Mazzetti cremaceto
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Bereiding
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
- Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
- Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat deze afkoelen.
- Hak de amandelen grof en snijd de feta in blokjes.
- Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover.
- Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl