Recept: bananenbrood

Ben je opzoek naar een lekker, maar toch ook een gezond tussendoortje? Probeer dan eens deze bananenbrood! Door de banaan heeft deze een zoete smaak en vult goed.

 

Ingrediënten

  • 3 middelgrote bananen
  • 100 gram havermout, vermalen in een keukenmachine
  • 80 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/roggemeel/rijstebloem/kastanje meel/etc.
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel amandelmelk/havermelk/sojamelk/koemelk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel agave siroop/honing/ahornsiroop

 

Extra’s (dit mag je helemaal zelf bepalen!)

  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten
  • Walnoten
  • Pinda’s
  • Rozijnen
  • Gedroogde abrikozen
  • Gedroogde pruimen
  • Tutti frutti (gedroogde mango, gedroogde appel, in stukjes)
  • Amandelschaafsel
  • Lijnzaad (2 eetlepels – te veel lijnzaad bindt het geheel meer, maar je gebruikt al 2 eieren, dus houdt lijnzaad beperkt)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Prak als eerste de bananen fijn
  3. Voeg de agave siroop/honing/ahornsiroop toe
  4. Doe vervolgens het kokosvet erbij, het blijft wat klonterig als je met een vork erdoor roert, maar dat is niet erg
  5. In een andere kom meng je de havermout “meel” (die je zelf vermalen hebt van havermout), het andere meel en bakpoeder
  6. Doe het bananenmengsel erbij
  7. Voeg vervolgens de eieren toe
  8. Meng het geheel met een vork en doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag

 

De basis van het bananenbrood is klaar, dus nu kunnen er extra’s toegevoegd worden. Houdt er rekening mee dat hierdoor de calorieën bijvoorbeeld ook omhoog kunnen gaan.

  1. Meng alles door elkaar en plaats het over in een cake bakblik waar je een velletje bakpapier in hebt gedaan
  2. Beleg als laatste nog de bovenkant met wat extra’s
  3. Het bananenbrood gaat vervolgens voor zo’n 45 tot 65 minuten de oven in. De tijd kan per oven verschillen, dus houdt het brood even in de gaten. Als je er met een vork inprikt en de vork is ‘’schoon’’ dan is die goed!
  4. Na 15 minuten afkoelen kan je hem voorzichtig uit het bakblik halen.

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door fitbeauty.nl