Recept: andijviestamppot met witvis en tomaat

Met dit koude weer is een stamppot altijd lekker! En het fijne aan dit recept is, het is binnen 20 minuten bereid. Probeer jij hem uit?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 1 kilogram iets kruimige aardappel
  • 1 middelgrote ui
  • 500 gram tomaat
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 4 stuks diepvries pangasiusfilet
  • 100 milliliter magere melk
  • 500 gram fijngesneden andijvie

 

Bereiding 

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de ui in brede ringen en snijd de tomaten in kwarten.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui met tomaat 10 minuten tot goudbruin.
  4. Voeg vervolgens de bevroren pangasiusfilet toe en bak nog 6-8 minuten tot het gaar is. Schep halverwege om.
  5. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk door de aardappelen tot een smeuïge puree.
  6. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout (met mate).
  7. Schep de stamppot in 4 grote borden. Maak er een kuiltje in en verdeel de vis, tomaat en ui erover.

Eetsmakelijk!

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl