Portugese kip piri piri

Ben je soms ook wel eens klaar met de AVG maaltijden? Probeer dan eens deze lekkere Portugese maaltijd uit. Kip piri piri bestaat uit zilvervliesrijst, veel groente en kip in een lekkere marinade.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 300 gram basmatirijst of zilvervliesrijst
  • 300 gram kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml water
  • 30 gram piri piri kruidenmix

Bereiding:

  1. Maak de paprika schoon en snijd in blokken, snijd de courgette en tomaten in blokken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de kipdijfilet in repen.
  2. Kook de basmatirijst of zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng ¼ van de olijfolie met het sap van de limoen, 2 tl van de kruidenmix en ⅓ van de knoflook. Meng dit met de repen kipfilet en laat marineren.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de paprika, courgette, ui en knoflook 7 min. op hoog vuur. Voeg de tomaat, de overige kruidenmix en het water toe en laat 5 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip 4-5 min. op hoog vuur bruin en gaar.
  6. Serveer de piripiri-groente met de gebakken piripiri-kip en de rijst. Bestrooi met het limoenrasp naar smaak.

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.ah.nl