Omelet met groente

Heb jij ook wel eens veel restjes groente in je koelkast liggen? Gebruik deze dan om een lekkere omelet te maken. Deze kun je eten als ontbijt of als lunch. Zo heb je alvast weer wat groente en wat eiwitten binnen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram groenterestjes
  • 125 gram champignons
  • 1/2 paprika
  • 2 eetlepels vloeibare olie/boter
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle/magere melk
  • 1 theelepel tijm en een snuf peper
  • 4 volkoren boterhammen
  • margarine/halvarine

Bereiding:

  1. Maak de groente schoon onder de kraan.
  2. Snijd de groenten in plakjes.
  3. Verwarm de vloeibare boter of olie in de pan en bak hier de groente in gaar.
  4. Breek de eieren in een schaaltje en doe hier de melk, tijm en peper bij en roer dit goed door elkaar.
  5. Schenk de eieren over de groente in de pan en doe de deksel op de pan en bak de omelet in 10 minuten gaar op laag vuur.
  6. Besmeer het brood met margarine/halvarine en beleg met de omelet.

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.voedingscentrum.nl