Indische curry met vis

Curry’s heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Deze curry bevat zalm en dat is een vette vissoort. Een lekkere en gezonde variant op de Indische curry’s.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g spinazie
  • 1 el gele currypasta
  • 160 g kikkererwten uitgelekt
  • 180 g doperwten diepvries
  • 200 g zalm
  • 200 ml kokosmelk 6% vet

Bereiding:

  1. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn.
  2. Fruit in een koekenpan met olijfolie.
  3. Hak de spinazie grof en bak op middelhoog vuur mee tot het is geslonken.
  4. Voeg de currypasta, kikkererwten en doperwten toe en bak 2 minuten mee.
  5. Snijd de zalmmoten in grote stukken en voeg toe aan de pan.
  6. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en zet direct het vuur laag.
  7. Laat het geheel 10 minuten sudderen.

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.makkelijkafvallen.nl