Curry’s heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Deze curry bevat zalm en dat is een vette vissoort. Een lekkere en gezonde variant op de Indische curry’s.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g spinazie
- 1 el gele currypasta
- 160 g kikkererwten uitgelekt
- 180 g doperwten diepvries
- 200 g zalm
- 200 ml kokosmelk 6% vet
Bereiding:
- Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn.
- Fruit in een koekenpan met olijfolie.
- Hak de spinazie grof en bak op middelhoog vuur mee tot het is geslonken.
- Voeg de currypasta, kikkererwten en doperwten toe en bak 2 minuten mee.
- Snijd de zalmmoten in grote stukken en voeg toe aan de pan.
- Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook en zet direct het vuur laag.
- Laat het geheel 10 minuten sudderen.
Dit recept is geïnspireerd door www.makkelijkafvallen.nl