Blog Sushi Time

Een kookworkshop, altijd leuk om te doen! Deze keer een sushi-workshop. Heerlijk rollen en eten.

De voorbereiding van een kookworkshop brengt altijd nogal wat met zich mee. Eerst uitzoeken hoe precies de sushi gemaakt wordt (of recepten schrijven), wat de kenmerken zijn en wat er specifiek gezond aan is. Of juist niet en hoe je dit eventueel zou kunnen vervangen.

Hier schrijven we een informatieblad over zodat medewerkers na de workshop thuis zelf aan de slag kunnen. Vervolgens inventariseren hoeveel medewerkers we kunnen verwachten i.v.m. met de boodschappen. Vooraf ook nog even oefenen met het rollen (en eten😉) van de sushi kan ook geen kwaad.

Afijn, geoefend, boodschappen besteld en op de dag van de kookworkshop staat de bezorgservice op de stoep met de ingrediënten van de kookworkshop. Deze keer stond ik zelf om 10 uur in de ochtend de rijst te bereiden, want dit moet lang afkoelen voordat er sushi mee gemaakt kan worden.

En nu echt aan de slag

Om 15.00 uur alles in de auto en op weg naar bedrijf ‘X’. Ik kom hier graag en ook deze keer maak ik weer wat gezellige praatjes over de leefstijl van de medewerkers, maar ook gewoon over wat er speelt en hoe het gaat. Nadat alles is klaargezet druppelen de medewerkers één voor één binnen. Na een uitleg en voorbeeld gaan ze zelf aan de slag met de bereiding van de sushi’s De één heeft al wat ervaring en rolt ze met gemak en bij de ander gaat het wat moeizamer doordat de sushi’s te nat/te droog zijn of gewoon niet mee willen werken.

Uiteraard loop ik langs en geef hier en daar wat tips om de norivellen zoveel mogelijk te redden. Na 3 kwartier zijn de meeste sushi’s gerold en komen er nog meer collega’s (die het helaas niet redden om mee te rollen i.v.m. wat zieke collega’s) naar de kantine om lekker mee te smikkelen. Erg gezellig en goed voor de teambuilding om zo met elkaar aan de slag te zijn.

Na nog een kwartiertje met z’n alle op te ruimen ga ik met een voldaan gevoel weer naar kantoor. Plankjes, mesjes en overige in de vaatwasser en hup, alles is weer schoon. Wat een geslaagde workshop! Toppers, bedankt.