Blog: geen goede voornemens, maar een verandering in leefstijl!

Januari kan voor vele het moment zijn waarop de knop wordt omgezet en daarbij komen de goede voornemens om de hoek kijken. Een bepaalde wens tot gewichtsverlies, meer sporten of meer ontspanning voor jezelf creëren zijn voorbeelden van zulke goede voornemens. Je gaat super goed van start, beweegt veel en eet alleen maar gezond, maar na 2-3 maanden schiet het er toch bij in.. herkenbaar? Doe het dit jaar anders en maak een start aan het creëren van jouw gezonde leefstijl!

Een gezonde leefstijl bestaat uit het dagelijks binnenkrijgen van jouw vitamines en mineralen. Deze haal je uit het dagelijks eten van 250 gram groente, 2 stuks fruit, 25 gram ongezouten noten, 2-3 porties zuivel, margarine en het drinken van voldoende vocht.

Voldoende beweging is hierbij ook van belang, zowel voor het lichaam als voor je mind. Beweeg minimaal 30 minuten per dag en doe daarnaast minimaal 2 keer per week aan hartslag verhogende oefeningen.

Voor ontspanning kun je eens kijken naar ontspanningsoefeningen. Tegenwoordig zijn hier ook apps voor op je telefoon en kun je dagelijks ademhalingsoefeningen of andere ontspanningsoefeningen doen.

Wij, team Westland-Gezond willen jou hier ook graag bij helpen. Een gezonde leefstijl creëren, waarin je ook kunt genieten van jouw favoriete snacks. Zien we jou dit jaar in een gezonder jasje?