Artikel West Media

Al op 1 april betrok Westland-Gezond, de praktijk voor voeding, beweging & leefstijl, haar nieuwe locatie aan Honderdland 221 in Maasdijk. Maar vanwege de coronacrisis kon er pas vanaf juli echt gewerkt worden vanuit het nieuwe pand.

Diëtisten en personal trainers Yvon van de Wetering-Vreugdenhil en Kelsey Picauly zijn blij dat ze nu echt aan de slag kunnen. De nieuwe, eigen plek biedt veel meer mogelijkheden om Westlanders optimaal te begeleiden naar een fit en gezond leven. Yvon vertelt: “We zijn heel blij dat we nu eindelijk kunnen laten zien wat we allemaal te bieden hebben.

Beweging was altijd al een belangrijk onderdeel van ons pakket, maar nu hebben we de ruimte om dat veel uitgebreider te doen. In onze eigen sportruimte kunnen we, naast persoonlijke trainingssessies, ook één op zes-trainingen geven. Allemaal keurig op anderhalve meter afstand. Daarnaast hebben we hier alle ruimte om onze adviesgesprekken en voorlichtingen te kunnen geven.”

Westland-Gezond helpt mensen die willen afvallen, een betere conditie willen of meer willen bewegen. Maar ook rokers die willen stoppen of mensen die begeleiding nodig hebben vanwege specifieke ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, COPD, Crohn, collitis en jicht kunnen bij Westland-Gezond terecht. “Passende voeding kan hierbij uitkomst bieden en de klachten verminderen”, gaat Yvon verder. “Daarnaast zijn we gespecialiseerd in begeleiding bij overgewicht, PDS en in de doelgroep kinderen.”

Bedrijven
Voor bedrijven ontwikkelde Westland-Gezond het Samen-Fit vitaliteitsprogramma. Met de slogan ‘Vitale bedrijven hebben de toekomst’ willen Yvon en Kelsey, samen met enkele andere professionals, bedrijven helpen hun werknemers fit en vitaal te houden. “Dat is geen overbodige luxe in een wereld waarin steeds meer mensen te maken krijgen met klachten als vermoeidheid, concentratieproblemen en stress die kunnen leiden tot een burn-out.

Door te investeren in de gezondheid van de werknemers verbeter je niet alleen de individuele gezondheid, productiviteit en creativiteit maar werk je ook aan de onderlinge teamspirit en uiteindelijk aan de vitaliteit van je gehele bedrijf! Samen-Fit doet dat door health-checks, werk-privébalans trainingen, sporten op locatie of bij ons in Maasdijk, kantinechecks, interactive workshops en ga zo maar door. Bedrijven kiezen zelf of ze een groot of klein of een lang of kort programma afnemen.”