Een makkelijk recept wat je zo de oven inschuift! Lekker en makkelijk, ideaal! Probeer jij het recept uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet, in blokjes
- 500 gram kastanjechampignons, in stukjes
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 3 eieren
- 200 ml magere yoghurt of melk
- 1 teentje knoflook
- 100 gram geraspte jongbelegen kaas 30+
- 3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum en/of bieslook), fijngehakt
- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Kook de kipfilet en de champignons 5 minuten in water.
- Bekleed intussen de vorm met het deeg.
- Giet de kipfilet en de champignons af en laat goed uitlekken.
- Klop de eieren los en klop er vervolgens de yoghurt, de knoflook, de kaas, de kruiden en peper naar smaak door.
- Verdeel de kip en de champignons over de deegbodem en schenk er het ei-yoghurtmengsel over.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door gezondidee.mumc.nl