Recept: courgette bootjes

Een maaltijd is vaak aantrekkelijker om te eten wanneer het er leuk uitziet. Deze courgette bootjes geven de maaltijd net een wat andere twist! Probeer jij ze uit?
 
Voor 2 porties
 
Ingrediënten 

  • 200-250 gram mager rundergehakt*

  • 2 middelgrote courgettes

  • 1 middelgrote rode ui

  • 100 gram champignons

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode paprika

  • 100 gram feta

  • 25 gram semi zongedroogde tomaten

  • Verse basilicum

  • Peper en zout

  • komijnpoeder

  • Gedroogde oregano

  • Ras el hanout

  • Cayennepeper (optioneel als je van wat pit houd)

  • Snufje Sausbinder

  • Olijfolie

*Dagje zonder vlees? Probeer dan eens vegetarische gehakt.
 
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Maak de courgettes schoon met water en snij ze in de lengte doormidden

  3. Maak aan de randen van de courgette een snee met een mes, hol de courgettes uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees

  4. Kruid de uitgeholde courgettes met peper en zout en smeer ze in met wat olijfolie

  5. Leg deze in een ovenschaal en plaats in de oven gedurende 10 minuten

  6. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes

  7. Maak de champignons en paprika schoon en snij deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes

  8. Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, voeg het gehakt, champignons, paprika en courgette vruchtvlees toe

  9. Kruid met peper, zout, komijn, oregano, ras el hanout en cayenne

  10. Voeg wat sausbinder toe wanneer er teveel vocht vrijgekomen is

  11. Snij of verkruimel de feta tot kleine brokjes

  12. Haal de courgette bootjes uit de oven en vul deze op met de vulling

  13. Bestrooi de feta er over en plaats terug in de oven voor 15 minuten (wanneer de feta gegratineerd is, zijn de bootjes klaar om uit de oven gehaald te worden)

  14. Snijd ondertussen de verse basilicum fijn en snij de semi gedroogde tomaten in stukken

  15. Garneer beide over de opgevulde bootjes.

 
Eetsmakelijk!
 
 
Dit recept is geïnspireerd door Taste of Fit