Recept: gevulde zoete aardappel met pulled chicken

Wist je dat de zoete aardappel geen aardappel is, maar een knolgroente? Naast de oranje zoete aardappel heb je ook nog witte en paarse! Je kan de groente op veel verschillende manieren bereiden, zoals bakken, koken, uit de oven, gefrituurd, gegrild, poffen en gestoofd. In dit recept is de zoete aardappel gepoft. Probeer jij deze gevulde zoete aardappel met pulled chicken uit?

 

Voor 3 porties 

 

Ingrediënten 

 • 600 gram zoete aardappel
 • 200 gram kipfilet
 • 80 gram Griekse yoghurt
 • 1 theelepel curry madras kruiden
 • 1 theelepel garam masala
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 70 gram (diepvries) doperwten

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Spoel de zoete aardappels af onder de kraan en maak ze droog met een keukenpapiertje.
 3. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier in de voorverwarmde oven. Prik na 40 minuten in de aardappels om te checken of ze gaar zijn. Wanneer het middelste gedeelte zacht is, dan zijn ze klaar. De bereidingstijd verschilt tussen de grootte van de aardappels.
 4. Bereid ondertussen de vulling. Snijd de kipfilet in grove repen. Maak de marinade voor de kip met 1 theelepel curry madras, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel tomatenpuree en 1 eetlepel (20 gram) Griekse yoghurt en meng dit door elkaar. Haal vervolgens de kip goed door de marinade heen.
 5. Schroei de kip op middelhoog vuur in 2 minuten aan in een pan met een deksel. Draai het vuur laag en voeg daarna de overige marinade en een scheut water aan de pan toe en doe de deksel weer op de pan.
 6. Na ongeveer 15-20 minuten kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Voeg dan de erwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan sudderen.
 7. Snijd de aardappelen over de lengte open maar niet helemaal doormidden. Open ze en vul met het kipmengsel. Je kunt de aardappelen toppen met 1 el Griekse yoghurt en koriander.

 

Tip: vervang de kipfilet door vega kipstukjes en eventueel de Griekse yoghurt voor een plantaardig alternatief om dit recept vega(n) te maken.

 

Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept in geïnspireerd door FIT.nl