Wist je dat je in plaats van een summer bowl ook een winter bowl kan maken? Lekker met winterse groente!
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappelen
- 200 gr linzen (uit zak of blik)
- 400 gr rode bieten (vers of voorgekookt)
- 350 gr broccoli
- 2 witte middelgrote uien
- Bakje hummus (gekocht of zelfgemaakt)
- 200 gr boerenkool
- 2 handjes pompoenpitten
- 1 theelepel kurkuma
- Snuf zwarte peper
- 2 theelepels ras el hanout kruiden
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Olie om in te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° graden.
- Wanneer je verse bieten gebruikt, schil deze dan eerst en snijd in kleine blokjes. Kook ze voor 5 à 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Laat de deksel op de pan om ze warm te houden als ze gaar zijn. Heb je gekozen voor de voorgekookte bieten? Snijd deze dan in stukjes.
- Was de zoete aardappelen goed en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Verdeel er wat olie, ras al hanout kruiden en zout en peper overheen en zet ze voor 15-20 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer door. Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze in de oven staan, zodat ze warm blijven totdat je ze gaat eten.
- Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en snijd daarna de stam in kleine stukjes.
- Neem een pan en vul deze met water en laat het water koken. Voeg eerst de broccoli stammetjes toe en na 3 minuten ook de roosjes. Kook dit samen nog 3 minuten, giet af en laat staan met de deksel erop om ze warm te houden.
- Snijd de uien fijn en bak deze met de kurkuma en zwarte peper op een laag vuur. Voeg na een paar minuten de witte wijnazijn toe.
- Bak de boerenkool in een beetje olijfolie totdat het lichtjes geslonken is.
- Laat de linzen uitlekken. Deze kunnen koud gegeten worden, maar mocht je het lekkerder vinden dan kun je ze kort opwarmen in hun eigen vocht. Niet laten koken.
- Rooster optioneel de pompoenpitjes totdat ze lichtjes beginnen te poppen.
- Neem nu 4 diepe borden en verdeel de ingrediënten over de bowls. Schep de hummus in het midden en verdeel de ui en de pompoenpitjes over het hele gerecht.
Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl