4 personen
bereidingstijd 25 minuten
oventijd 40 minuten
Ingrediënten:
225 gram kwark
3 eetlepels olie
225 gram (spelt/volkoren)bloem
1 eetlepel paneermeel (of broodkruimels)
600 gram spruitjes
1 ui
250 gram kastanjechampignons
1 eetlepel boter
1 theelepel gedroogde tijm
3 eieren
75 ml melk
100 gram geraspte 30+ oude kaas
4 plakken dungesneden ham
Vorm van 20-24 cm doorsnede
Bereiden
bereidingstijd 25 minuten
oventijd 40 minuten
Ingrediënten:
225 gram kwark
3 eetlepels olie
225 gram (spelt/volkoren)bloem
1 eetlepel paneermeel (of broodkruimels)
600 gram spruitjes
1 ui
250 gram kastanjechampignons
1 eetlepel boter
1 theelepel gedroogde tijm
3 eieren
75 ml melk
100 gram geraspte 30+ oude kaas
4 plakken dungesneden ham
Vorm van 20-24 cm doorsnede
Bereiden
- Roer de kwark los met de olie. Zeef de bloem erboven en voeg wat zout toe. Schep het goed om en kneed er een soepel deeg van. Rol het deeg uit tot een lap die in je vorm past. Druk het deeg in een ingevette vorm en bestrooi met het paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes 5 minuten in ruim kokend water, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Pel de ui en snij deze in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij deze in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 minuten. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het deeg.
- Klop de eieren met de melk en wat peper met een garde los, voeg de geraspte kaas toe.
- Schenk het eimengsel over de spruitjes en verdeel de ham er losjes over. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Verwijder de aluminiumfolie na 20 minuten.