Recept: Gezonde wraps met kip en avocado

Een lekker recept die je zowel voor de lunch of het diner kan maken! Een goed gevulde wrap met lekker wat verschillende groente. Probeer jij het recept uit?

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten 

  • 350 gram kipfilet
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • Blikje mais (150 gram)
  • Halve komkommer
  • 100 gram ijsbergsla of 85 gram rucola
  • 125 gram crème fraîche light
  • 100 gram 30+ geraspte kaas
  • 8 medium volkoren tortilla wraps
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet reepjes totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en klein beetje zout.
  2. Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes. Snij de komkommer in dunne halve schijfjes en laat de mais uitlekken. Doe de groenten allemaal apart in een schaaltje en zet op tafel.
  3. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Snijd vervolgens beide helften in blokjes (terwijl de vrucht nog in de schil zit) en schep met een lepel de blokjes eruit.
  4. Snijd de ijsbergsla en doe in een schaal.
  5. Schep als laatste de gebakken stukjes kipfilet in een schaal.
  6. Zo kan iedereen zijn eigen wrap beleggen. Eetsmakelijk!

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door gezondweekmenu.nl