Eitje uit de oven! Heerlijk met verschillende groenten en kruiden. Probeer jij dit recept uit?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 5 gram verse selderij
- 1 paprika
- 4 tomaten
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 120 ml water
- 4 witte scharreleieren
- 8 sneetjes volkorenbrood
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
- Maak de paprika schoon en snijd samen met de tomaten in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika, tomaten, paprikapoeder en de helft van de selderij 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Verdeel het groentemengsel over de schaaltjes en maak in elk schaaltje een kuiltje.
- Breek er een ei boven, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ongeveer 20 min in het midden van de oven.
- Rooster het brood de laatste 8 minuten op een rooster boven de eipotjes in de oven.
- Snijd het brood schuin doormidden. ‘
- Bestrooi de eipotjes met de rest van de selderij en serveer met de toast.
- Eetsmakelijk!
Dit recept is geïnspireerd door AH.nl