Recept: Eierpotjes met toast

Eitje uit de oven! Heerlijk met verschillende groenten en kruiden. Probeer jij dit recept uit?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 1 middelgrote ui
  • 5 gram verse selderij
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 120 ml water
  • 4 witte scharreleieren
  • 8 sneetjes volkorenbrood

 

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.
  3. Maak de paprika schoon en snijd samen met de tomaten in kleine blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika, tomaten, paprikapoeder en de helft van de selderij 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  5. Verdeel het groentemengsel over de schaaltjes en maak in elk schaaltje een kuiltje.
  6. Breek er een ei boven, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ongeveer 20 min in het midden van de oven.
  7. Rooster het brood de laatste 8 minuten op een rooster boven de eipotjes in de oven.
  8. Snijd het brood schuin doormidden. ‘
  9. Bestrooi de eipotjes met de rest van de selderij en serveer met de toast.
  10. Eetsmakelijk! 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door AH.nl