Recept: boerenkoolsalade met gegrilde bospeentjes

Een salade met lekker veel groente! De noten en zaden zorgen ervoor dat je de goede (onverzadigde) vetten binnenkrijgt en goed verzadigd bent. De bonen zijn een bron van eiwitten en vezels die ook verzadigen en goed zijn voor de gezondheid!

Probeer jij dit recept uit?

 

Voor 2 porties 

 

Ingrediënten 

  • 100 gesneden boerenkool
  • 100 komkommer
  • 100 witte bonen
  • 50 noten en zaden naar keuze
  • 200 gram bospeen
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • sap van 2 mandarijnen
  • 3 eetlepels tahin sesampasta
  • 1 theelepel honing

 

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand.
  2. Weeg de bospeen af en halveer de peentjes in de lengte. Leg de bospeentjes in een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie, ras el hanout en zeezout. Grill de bospeentjes gaar in de oven in 20 minuten.
  3. Snijd ondertussen voor de salade 100 gram komkommer in halve plakjes, hak de noten en zaden fijn en spoel 100 gram witte bonen schoon. Doe dit samen met 100 gram gesneden boerenkool in een afgesloten saladekom. Dit is handig om de salade en dressing later te mengen.
  4. Voeg voor de dressing 3 eetlepels tahin, 1 theelepel honing en het sap van 2 mandarijnen samen. De mandarijnen kun je halveren en uitknijpen met de hand. Roer dit alles goed door elkaar tot een gladde dunne dressing.
  5. Giet de dressing bij de salade in de schaal en druk het deksel stevig dicht. Schud nu de saladeschaal flink op en neer zodat de dressing zich goed mengt met de boerenkool.
  6. Haal de bospeentjes uit de oven en besprenkel deze met het sesamzaad.
  7. Schep de salade op een bord en leg de bospeentjes er bovenop.
  8. Eetsmakelijk! 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door FIT.nl