Samen kom je verder dan alleen

Kinderdiëtist

Naast de volwassen doelgroep richten wij ons ook specifiek op kinderen (0-18 jaar).

Graag kijken wij samen met ouder en kind hoe een gezonder gewicht bereikt kan worden. Daarnaast optimaliseren we de voeding gericht op voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, ook lettend op de groei en ontwikkeling. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van ouder en kind, maar ook de fase waarin het kind zich bevind. Want een kind moet wel kind kunnen blijven!

Ouder en kind kunnen zonder verwijzing bij ons terecht en er kan gelijk gestart worden. De begeleiding begint met een eerste gesprek van 1 uur waarin we kennis maken, de situatie bespreken en vastleggen en een plan opstellen voor de komende weken. Dit zal vooral in overleg gaan met zowel ouder als kind. Hierna zal er naar behoefte afspraken van 30 minuten worden gepland om te kijken hoe het gaat en waar nog hulp bij nodig is.

Voedingsbegeleiding bij kinderen wordt 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt een eigen bedrage van circa 15 euro per uur afhankelijk van verzekeraar. Bij kinderen wordt geen eigen risico in rekening gebracht.

image

Op weg naar een gezondere leefstijl!