Granola (glutenvrij)

Deze lekkere granola is heerlijk door de yoghurt of kwark heen. Dit geeft net even de bite die je nodig hebt. Ook bevat de granola veel vezels uit de havermout en de lijnzaad. Hiernaast ook goede vetten uit de pecannoten die bevorderend zijn voor een gezond cholesterol. Ook is de granola glutenvrij. Probeer jij hem uit? Wij zijn fan!

Ingrediënten:
– 300 g (glutenvrije) havermout
– 3 el gebroken lijnzaad
– 175 g pecannoten, grof gehakt
– 100 g zonnebloempitten
– 1 tl kaneel
– ½ tl kardemon
– 60 g zonnebloemolie
– 1 eiwit
– ¼ tl zout
– 6 eetlepels ahornsiroop

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160′ C.
2. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, zonnebloempitten, kaneel en kardemon.
3.  Klop het eiwit schuimig met het zout en voeg daarna de zonnebloemolie en de ahornsiroop toe en meng alles goed.
4.  Meng de natte met de droge ingrediënten.
5.  Spreid de massa uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat  en bak de granola 25 minuten in de oven. Schep de granola tussendoor een keer om. (pas op de pecannoten verbranden snel).
6. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar de granola in een afgesloten pot.