Gele linzenspaghetti

Peulvruchten worden minimaal 1 keer per week geadviseerd vanuit de schijf van 5. In dit recept wordt de spaghetti vervangen door spaghetti van gele linzen. Dit doet de smaak van het gerecht alleen maar ten goede. Ook bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente! Probeer jij hem uit?

Ingrediënten (4 personen):

  • 600 gram knolselderij
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 gram trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 250 gram gele linzen spaghetti
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 citroen
  • Verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn. Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.ah.nl