Het is een feestje op je bord met deze heerlijke broccoli quiche met een vulling van broccoli, ei en kip. Kies deze quiche als afwisseling bij de warme maaltijd of warm de restjes op als lunch.
Ingrediënten (4 personen):
- 600 gram broccoli
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 250 gram kipfilet
- 5 eieren
- 200 ml kookroom
- 150 gram geraspte 30+ kaas
- snuf zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de broccoli roosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel ze af onder koud water en laat de roosjes goed uitlekken.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en bekleed deze verder met de bladerdeeg. Prik de bodem in met een vork.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak de kip gaar in een koekenpan.
- Klop de eieren los met de kookroom en voeg hier zout en peper aan toe naar smaak.
- Verdeel de broccoli, kip en kaas over de deegbodem.
- Giet het eiermengsel eroverheen.
- Zet de bakvorm voor 40 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is.
- Serveer de quiche eventueel met een frisse tomaat en komkommersalade voor extra groente.
Eetsmakelijk!