Dit heerlijke recept is een upgrade van het saaie ‘AVG-tje’ die we allemaal kennen. Maak de bowl met zoete aardappel of met normale aardappel. De bowl is hoog in eiwit, bevat veel vitamines en mineralen en vult erg goed. Probeer jij hem uit?
Ingrediënten (2 personen):
- 300 gram (zoete) aardappelen
- 200 gram cottage cheese
- 1 avocado
- 300 gram mager rundergehakt
- 35 gram tomatenpuree
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 3 el vloeibare honing
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en doe deze in een grote kom samen met 1 el olijfolie, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Voeg hier ook 1 el honing aan toe. Schep de aardappelen een aantal keer om.
- Doe de aardappelen voor 30 minuten in de oven.
- Ondertussen voeg je 1 el olijfolie toe aan een koekenpan en zet je deze op middelhoog vuur. Bak hier de tomatenpuree 1 minuut in en voeg daarna de rundergehakt aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit in geheel 8-10 minuten bakken.
- verwarm 1 el olijfolie met de chilivlokken in een steelpannetje op laag vuur. Haal van het vuur en meng hier de overige honing aan toe.
- Snij de avocado in blokjes.
- Verdeel de aardappelen, avocado en rundergehakt over 2 borden. Voeg hier de cottage cheese aan toe en als laatst verdeel je de hot honey over de bowls.
- Eetsmakelijk!