Maaltijdsalade makreel

Het advies om 1 keer per week vette vis te eten nemen wij graag serieus. Waarom? Vette vis verlaagd het risico op het ontwikkelen van hart en vaatziekten, het verlaagt het LDL-cholesterol in ons bloed en de omega-3 vetzuren remmen de ontstekingswaarden in ons lichaam. Via deze heerlijke maaltijd salade krijg jij jouw 100 gram vette vis binnen. Naast dat dit erg lekker is is het dus ook erg goed voor de gezondheid.

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 eieren
  • 300 gr volkoren pasta
  • 4 chioggia bieten
  • 200 gr gerookte makreelfilet
  • 100 gr rucola
  • Peper en zout
  • 4 takjes dille
  • 4 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • 2 tl honing

Bereiding:

  1. Kook het ei hard in 8 min. en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel het ei en snijd in parten. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
  2. Schil de bieten en snijd in hele dunne plakjes. Breek de makreel in kleine stukken. Verdeel de bieten over de borden, gevolgd door de rucola en pasta. Leg hierop de makreel en het ei. Maak de salade op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de citroen en snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft. Snijd de dille fijn en meng door de mayonaise, samen met de olijfolie, 1 tl citroensap en de honing. Verdeel de dressing over de salade. Garneer de salade met citroenpartjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door eatertainment.nl