Probeer deze lekkere muffins eens uit. Lekker als tussendoortje of als snack naast de koffie of thee. Gezond, maar zo lekker! En ook nog eens simpel om te maken. Gewoon in de airfryer.
Ingrediënten:
- 100 gr speltbloem
- 75 gr havermout
- 50 gr rietsuiker (of honing)
- 1 ei (maat L)
- 200 gr appelmoes (ongezoet)
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
Bereidingswijze:
- Klop de appelmoes met het ei en de zonnebloemolie met een garde door elkaar.
- Voeg de speltbloem, de havermout, de rietsuiker, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe een meng dit met een spatel door elkaar. Je hoeft niet heel lang te kloppen, als alles gemengd is, is het beslag goed.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en verdeel eventueel nog wat havervlokken over de bovenkant. Plaats ze in de Airfryer.
- Bak de gezonde appel-kaneelmuffins in 15 – 20 minuten (15 minuten voor kleine muffins en 20 minuten voor grotere) goudbruin in de Airfyer op 160 graden. De muffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Indien je de oven gebruikt, houd dan 20 – 25 minuten aan op 200 graden.
Dit recept is geïnspireerd door www.uitpaulineskeuken.nl