Gemarineerde makreel met broccolirijstsalade

Deze heerlijke salade is naast lekker ook erg gezond. Door de makreel en de bonen krijg je voldoende eiwitten binnen en vanuit de vette vis krijg je ook je omega-3 vetzuren binnen. Deze zijn erg belangrijk voor het verlagen van risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Probeer hem eens uit 😉

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 5 gram verse gember

  • 2 el sojasaus

  • 1 tl vissaus

  • 165 g graatloze gerookte makreelfilets

  • 200 g broccolirijst

  • 1 komkommer

  • 2 bosuien

  • ½ rode peper

  • 150 g koelverse sojabonen

  • 1 el sesamolie

  • ½ el rijstazijn

Bereiding:

 

  1. Schil en snijd de gember fijn. Meng de gember met de helft van de sojasaus en de vissaus in een kom en meng met de makreel. Laat 15 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de broccolirijst 1-2 min. Giet af en laat uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in schuine dunne plakjes.
  3. Meng de broccolirijst met de komkommer, sojabonen, bosui, rode peper, sesamolie, azijn en de rest van de sojasaus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de makreel in stukken erop en de marinade erover.

 

 

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door www.ah.nl