Weer een lekker koolhydraatarm recept wat gemaakt kan worden als ontbijt of als lunch. Door de eieren en feta krijg je eiwitten binnen en door de spinazie heb je al weer wat groenten binnen. Wanneer je ervoor kiest om wel koolhydraten te eten kun je deze scrambled eggs ook voor op je brood of cracker maken.
Ingrediënten (1 portie):
- 2 grote eieren
- 75 gram verse spinazie, fijngehakt
- 2 eetlepels verkruimelde feta kaas
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel olijfolie of vloeibare boter om te koken
- Optionele toevoegingen: gehakte tomaten, in blokjes gesneden rode ui, of een snufje verse kruiden zoals peterselie of bieslook
Bereidingswijze:
- Begin met het fijnhakken van de verse spinazie en verkruimel de feta kaas. Als je optionele toevoegingen, zoals tomaten of uien toevoegt, bereid deze dan ook voor.
- Kraak de eieren in een kom en klop ze samen, totdat de dooiers en eiwitten volledig gemengd zijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Je kunt ook een scheutje halfvolle melk toevoegen voor een romiger roerei als je dat lekker vindt.
- Verhit een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie of vloeibare boter toe en laat het smelten. Als het heet is, voeg je de fijngehakte spinazie toe en bak je deze ongeveer 1-2 minuten totdat deze slinkt en zacht wordt.
- Giet de geklopte eieren in de pan bij de gebakken spinazie. Roer continu met een spatel en beweeg voorzichtig met een spatel door de eieren terwijl ze gaar worden. Dit zal zachte, luchtige scrambled eggs creëren.
- Wanneer de eieren bijna naar jouw gewenste consistentie zijn gekookt (meestal binnen 2-3 minuten), voeg dan de verkruimelde feta kaas toe. Blijf roeren totdat de kaas begint te smelten en de eieren volledig gaar zijn maar nog steeds vochtig.
- Schep de scrambled eggs met spinazie en feta op een bord. Indien gewenst, garneer met gehakte tomaten, in blokjes gesneden rode ui of verse kruiden voor extra smaak. Eetsmakelijk!