Sandwichspreads in de supermarkt bevatten vaak veel zout en/of suiker. Daarnaast heeft het een lange ingrediëntenlijst, wat betekent dat het product meer bewerkt is. Een sandwichspread kan je ook gemakkelijk zelf maken! Probeer jij het uit?
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 3 takjes selderij
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- ½ sjalotje
- 1 gegrilde paprika (koelvak)
- 4 volkoren boterhammen
- Optioneel: margarine uit een kuipje
Bereiding
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de selderij.
- Pureer de zonnebloempitten, de selderij, het lijnzaad, het sjalotje en de gegrilde paprika met een staafmixer of in de keukenmachine tot een grove spread. Maak eventueel op smaak met wat peper.
- Besmeer de boterhammen eventueel met de margarine en verdeel de sandwichspread erover.
Dit recept is geïnspireerd door voedingscentrum.nl