Recept: ontbijttaart met rood fruit

Dit recept is gemaakt met maar slechts 5 ingrediënten! Met een lekkere knapperige bodem en eiwitten van de kwark, maakt dit een heerlijk recept. Leuk om te maken voor het hele gezin!

 

Ingrediënten voor 1 taart 

 

Ingrediënten 

  • 150 gram kokosolie
  • 300 gram havervlokken
  • 5 eetlepels honing
  • 250 gram magere of halfvolle kwark
  • 300 gram roodfruit naar keuze (dit kan ook diepvries zijn)
  • Optioneel: 30 gram ongezouten noten

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Wanneer je kiest voor diepvriesfruit, haal dit dan alvast uit de vriezer en laat het in een bakje smelten.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  4. Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
  5. Voeg vervolgens het meel samen met de rest van de havervlokken, 4 eetlepels honing en de gesmolten kokosolie in een kom en kneed alles tot een deeg.
  6. Bedek een springvorm (gebruik eentje met ongeveer een doorsnede van 20 centimeter) met bakpapier en verdeel het deeg hierover. Duw de bodem aan met de bolle kant van een lepel en zorg dat het deeg aan de randen 2 centimeter omhoog komt.
  7. Bak de taartbodem in 20 minuten goudbruin en knapperig. Laat daarna even afkoelen.
  8. Meng vervolgens de magere of halfvolle kwark met 1 eetlepel honing en verdeel over de taartbodem.
  9. Doe het fruit in een keukenmachine met een scheutje water en meng tot een gladde saus en verdeel dit over de taart.
  10. Optioneel: Je kan de taart aftoppen met ongezouten noten, zoals bijvoorbeeld walnoten.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.com