Recept: overnight oats appeltaart

Loop je in de ochtend altijd te rennen om de kids op tijd naar school te krijgen of blijf je net te lang in bed liggen, waardoor je geen tijd meer hebt om te ontbijten? Dan is een makkelijk ontbijt wat je de avond van te voren klaar zet een goede oplossing! Vooral als deze ook nog wat weg hebben van appeltaart.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram havermout
  • 1 pak ongezoete sojamelk (200 ml per portie ongeveer)
  • 1 handje ongebrande amandelen
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 groene appel
  • 1 tl kaneel

 

Bereiding 

  1. Snijd de appel in kleine blokjes, hak de amandelen fijn en leg de rozijnen klaar.
  2. Pak 2 schaaltjes of bakjes, wat jouw voorkeur heeft. Vul deze met de havermout, dus 50 gram per bakje.
  3. Schenk nu bij beide bakjes de havermelk tot net boven de havermout.
  4. Hussel de appel, rozijnen en amandelen met de kaneel en verdeel dit mengsel over beide bakjes.
  5. Zet de havermout in de koelkast en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt!