Recept: gezonde Libanese nacho’s

Een gezondere versie van nacho’s. Het bestaat uit restjes knapperig Libanees pitabrood, gemengd met kikkererwten en yoghurt. Het wordt ook wel ”fatteh” genoemd. Probeer jij ze uit?

 

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten 

  • 4 Libanese volkoren pitabroden
  • 425 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld,
  • 35 gram pijnboompitten
  • 2 à 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 500 gram kippendijen
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde koriander
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Voor de knoflookyoghurt:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt/fijngewreven
  • Snufje zout
  • 800 ml magere Griekse yoghurt

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Libanese broden elk in 8 punten en verdeel ze over een bakplaat. Bak ze 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze bruin en knapperig zijn.
  2. Rooster de pijnboompitten in een ruime koekenpan tot ze goudbruin zijn. Wrijf de kip in met de specerijen en bak de dijen in dezelfde koekenpan, in een laagje olie. Zodra ze gaar en knapperig zijn, laat je ze even rusten op een snijplank. Trek het vlees daarna uit elkaar in stukjes.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een sauspannetje en laat de knoflook hier ongeveer een minuutje in bakken (let op dat ‘ie niet bruin wordt!). Voeg de yoghurt en het zout toe, roer goed door en verwarm de yoghurtsaus ongeveer 5 minuten, tot ‘ie mooi dun is. Let op dat ‘ie niet gaat koken!
  4. Roer een deel van de kikkererwten en een deel van de fijngehakte peterselie door de yoghurt. Verdeel de pita-chips over een grote schaal. Schep de knoflookyoghurt erop en verdeel de kip, de achtergehouden kikkererwten en de pijnboompitten erover. Maak af met de rest van de peterselie en eet meteen op.