Maak je ontbijt leuk door er een pizza van te maken! Leuk met kids en om het recept samen klaar te maken. Door de havermout is het een bron van vezels en je hebt gelijk een portie fruit binnen. Een feestje aan tafel 🎉
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 2 middelgrote bananen
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneel
Voor de topping:
- 5 eetlepels magere of halfvolle kwark
- Paar takjes munt ter garnering
- Fruit naar keuze, zoals aardbei, blauwe bessen, frambozen, bramen, druiven.
- Tip: denk ook eens aan diepvriesfruit, net zo lekker maar een stuk goedkoper. Haal dit de avond van te voren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.
Bereiding
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Voeg de havermout, kaneel, eieren en bananen toe in de keukenmachine/blender en meng tot een gladde massa. De massa zal er als een deeg uitzien, maar is niet té stevig.
- Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizza vorm.
- Bak het deeg nu goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.
- Laat de bodem afkoelen en verdeel dan de kwark als topping over de havermout bodem.
- Beleg vervolgens de pizza met fruit naar keuze.
- Eetsmakelijk
Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl