Gazpacho is een Spaans gerecht, ook wel bekend als koude soep. Makkelijk te maken en lekker met warm weer!
Voor 4 grote of 6 kleine glaasjes
Ingrediënten
- 75 milliliter olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 500 gram tomaten
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- Snufje peper en zout
- 1 sneetje volkoren brood
- 1 geroosterde paprika
- 0,5 rode peper (toevoegen naar smaak)
- Croutons
- Verse basilicum voor garnering
Bereiding
- Snijd de tomaten en rode ui in grove stukken en doe deze in een blender.
- Bewaar ¼ van de komkommer en snijd de rest ook in stukken en voeg toe aan de blender.
- Voeg vervolgens de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar.
- Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed door.
- Breng de gazpacho op smaak met peper en zout (met mate). Als de gazpacho te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.
- Schenk de gazpacho in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt.
- Snijd de overgebleven komkommer in kleine blokjes en garneer samen met de croutons en basilicum over de glaasjes gazpacho.
Dit recept is geïnspireerd door leukerecepten.nl