Recept: havermoutmuffins

Een lekker tussendoortje of een leuke variatie op je ontbijt. Door de banaan worden de muffins lekker zoet. Probeer deze havermoutmuffins!

 

Voor 8 muffins 

 

Ingrediënten 

  • 125 gram havermout
  • 125 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 2 theelepels kaneel
  • Flinke hand ongezouten walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar (houd wel een paar walnoten achter als topping) in een keukenmachine en maal kort tot een vloeibaar mengsel (mochten er stukken in zitten is dit niet erg, dit kan juist lekker zijn).
  3. Schep vervolgens het mengsel in muffinvormpjes.
  4. Hak de achtergehouden walnoten fijn en strooi ze over het muffinbeslag.
  5. Bak de muffins in 30 minuten gaar.
    Eetsmakelijk!

 

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd door chickslovefood.nl