Gepofte zoete aardappel van de BBQ

Wanneer het zomer is en het zonnetje schijnt is barbecueën altijd wel een leuk idee om te doen! Probeer eens iets anders dan vlees of vis. Zoete aardappel is namelijk ook erg lekker op de barbecue! Probeer jij hem uit?
 
Aantal personen: 4
 
Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 1 salade-ui
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 125 g sour cream

 
Bereiding 

  1. Zorg dat de barbecue aanstaat.
  2. Prik met een vork wat gaatjes in de zoete aardappelen.
  3. Smeer ze vervolgens in met de olijfolie, leg ze op het rooster van de barbecue en laat in 45 min. gaar poffen. Keer regelmatig met een barbecue tang.
  4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes en de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn en roer door de sour cream. Doe alles in kleine bakjes.
  5. Snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Zet de bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen aardappel vullen.

 
Variatietip: gebruik in plaats van zoete aardappelen gewone, vastkokende aardappelen.
 
Geniet ervan!