Een avondmaaltijd met een lekkere champignonroomsaus! Door voor een plantaardige room te kiezen, krijg je minder verzadigde vetten binnen en gaat het aantal calorieën minder hard.
Geniet ervan!
Voor 2 porties
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 150 gram sperziebonen
- 170 gram zilvervliesrijst
- 5 theelepels gomasio-tuinkruidenmix (bevat selderij, sesamzaad)
- 4 stuks kipfilet
- 200 ml plantaardige room (zoals bijvoorbeeld alpro cooking)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 stuks kippenbouillonblokje
- Naar smaak zout en peper
Benodigdheden:
- Grote pan
- Koekenpan
- Deksel
- Wok of hapjespan met deksel
Bereiding:
- Breng water aan de kook in een grote pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Snijd de champignons in kwarten en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snij de sperziebonen vervolgens in 3 gelijke stukken.
- Voeg de rijst aan het gekookte water toe en breng het opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10-12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8-10 minuten mee. Giet daarna de rijst en sperziebonen af en laat het zonder deksel uitstomen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 4-6 minuten. Breng het op smaak met peper en zout. Roer dit regelmatig door.
- Bestrooi beide kanten van de kipfilets met 2 theelepels gomasio per persoon. Verhit 2 eetlepels olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3-5 munten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
- Voeg de champignons, kookroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de pan met kipfilet. Kook dit afgedekt voor 6-10 minuten totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.
- Meng 2 theelepels gomasio-tuinkruidenmix met de sperziebonen en rijst.
- Verdeel vervolgens de rijst over de borden en garneer met 1 theelepel gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel daar de champignonroomsaus over.